Організація харчування учнів

1.Якою буде вартість харчування учнів 1-4 класів та дітей пільгових категорій у 2019 році? Яким документом це передбачено? 

рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 27.12.2018  № 1451 «Про встановлення вартості харчування окремих категорій дітей за рахунок бюджетних асигнувань» вартість  сніданків:

– для  учнів  1-4 класів непільгових категорій складатиме 17,50 грн., з яких 8,00 грн. – кошти місцевого бюджету, 9,50 грн. – кошти батьків;

2. Які категорії дітей відносяться до пільгових категорій? Якими документами це передбач- ze”:”medium”} –>

У статті 56 Закону України «Про освіту» визначено державні гарантії на безоплатне гаряче харчування 3 категоріям дітей, а саме:

1) дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування;

2) дітям з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивн> –>

3) дітям із сімей, які отримують допомогу відповідно до ЗПрним сім’ям”.

Крім того, рішеннями Житомирської міської ради та виконавчого комітету Житомирської міської ради визначено як пільгові категорії, які отримують харчог –>

1) діти, один із батьків яких:

– загинув чи помер, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і беручи безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у періерgraph –>

2) діти, один із батьків яких постраждалий учасник Революції Гідності;

3) діти, які є внутрішньо переміщеними особами.

3. Яким чином буде організовано харчування учнів 1-4 класів у закладах загальної середньог18 року?

onів непільгових категорій у закладах загальної середньої освіти на 2019 рік покладено принцип співфінансування, який діє у закладах дошкільної освіти.

Міська рада буде дофінансовувати 8,00 грн. за сніданок вартістю 17,50 грн. батькам учнів, які виявлять бажання отримувати гаряче харчування для своїх дітей, сплачуючи  9,50 грн.

Звертаємо увагу на той факт, що у нкре забезпечення безоплатним гарячим харчуванням учнів 1-4 класів, однак, усвідомлюючи важливість гарячого організованого харчування для дітей віком 6-10 років, було прийнято відповідне рішення: не зупиняти процес організованого харчування учнів 1-4 класів непільгових категорій і не організовувати його виключно за кошти батьків, а продовжити харчувати дану категорію із розрахунку 17,50 грн. в день на учня, з яких 8,00 грн. – кошти бюджету, виходячи з фінансового ресурсу міського бюджету, 9,50 грн. – кошти батьків.

4. На скільки в н50 грн.?

Грошова норма 17,50 грн. дасть можливість затуp:paragraph –>

5. Якою буде вартість харчування для учнів 1-4 класів та дітей пільгових овргів на послуги з організації шкільного харчування?

Рішення виконавчого комітету набирає чинності з 1 січня 2019 року.  З 22 грудня 2018 року по 13 січня 2019 року триває канікулярний період у закладоїp:paragraph {“fontSize”:”medium”} –>

Освітній процес розпочнеться 14 січня 2019 року, відповідно і розпочнеться процес забезпечення харчуванням учнів 1-4 класів непільгових категорій за принципом співфінансування  із розрахунку 17,50 грн. за сніданок. Харчування дітям буде надаватися на підставі письмової заяви одного із батьків або

Організація харчування буде здійснюватися на підставі додаткової угоди  20% від суми діючого тендерного договору  2018 року (пункт 5 статті 36 розділу VII Закону України «Про публічні закупівлі»).

На період дії додаткової угоди до 20% від суми чинного тендерного договору 2018 року батьківські кошти у сумі 9,50 грн. передаються по відповідному акту фізичній особі-підприємцю, яка забезпечує харчування у закладі, у зв’язку з тим, що угодою 2018 року не передбачено перерахування коштів на спецрахунок.

За договором, який буде укладено з переможцем конкурсних торгів на   надання послуг з організації шкільного харчування на 2019 рік,  батьківські кошти у сумі 9,50 грн.  в день будуть вноситись на спецрахунок закладу.

Щоденне харчування  дітейпоого двотижневого меню,  погодженого Житомирським   міським управління Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області та затвердженого департаментом освіти Житомирської міської рад.

На основі зазнанює харчування у закладі, спільно з медичним працівником закладу складається  щоденне  робоче меню з урахуванням цін на продукти, що отримуються відповідно до накладних. Дане меню  затверджується керівником закладу.

Відповідно до роба – /wp:paragraph –>

В обідній залі обов’язково наявні:

– контрольна порція;

– примірні двотижневі меню для харчування учнів 1-4 класів, дітей пільгових категорій;

– на підставі примірних меню щоденні робочі меню;

8. Чи відшкодовується харчування учням пільгових категорій у період їх відсутності у школі?

Згідно з чинним законодавством у разі відсутності учнів пса/wp:paragraph –>

9. Чи мають право батьки протягом навчального року написати заяву про відмову від харчуванння чи бажання отримувати його?

Так, батьки у будь-який час протягом освітнього процесу можуть дати згоду на харчування своєї дитини або відмовитися від харчування, напи.

10. Хто забезпечує контроль за організацією харчування у закладах загальної середньої освіти?

Наказом керівника закладу призначається особа відповідальна за організацію харчування дітей зі складу адміністрації, до обов’язків якої входить: координація діяльності з роботою медичного персоналу щодо контролю за харчуванням дітей; відпрацювання режиму і графіка харчування дітей, гоння інформації щодо кількості дітей, які потребують гарячого харчування (у тому числі дітей пільгових категорій); контроль за додержанням дітьми правил особистої гігієни та вживанням готових страв, буфетної продукції; контроль за санітарно-гігієнічним станом обідньої зали тощо.

Відповідно до санітарних правил і норм медичний працівник зай до їдальні, умовами їх зберігання, дотриманням термінів реалізації і технології виготовлення страв, санітарно-протиепідемічним режимом харчоблоку, фактичним виконанням щоденного меню.

У випадку, коли у батьків є побажання, зауваження, рекомендації, пропозиції щодо організації харчування необхідно звернутися до керівника закладу, заступника керівника закладу, який відповідає за організадння питання у закладі звертатися у департамент освіти за номерами телефонів 47-48-36, 48-02-56, 47-48-39 або надсилати пропозиції на еta

11. Чи є ще інші види контролю за організацією та забезпеченням харчування учнів у закладах загальної середньої освіти?

На початку навчального року в закладах загальної середньої освіти  створено 2 комісії з контролю за організацією та якістю харчування: бракеражну комісію та комісію з  перевірки питань щодо організації та забезпечення харчування, контролю за якістю продукції, дотримання санітарно-гіал!– /wp:paragraph –>

До складу бракеражної комісії входить завідувач виробництвом, медичний працівник, кухар, представник адміністрації закладу, фізична особа-підприємець, яка забезпечує харчування у закладі.

Бракеражна комісія здійснює щоденний контроль за якістю готових страв у шкільній їдальні та бракераж  сирої продукції.

ючено за згодою депутатів рад різних рівнів, представників батьківської громадськості, працівників закладу освіти, представників учнівського самоврядування.

Видатки з міського бюджету на 8 заплановано 62,2 млн. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *